Slika

DIGITALNA KNJIŽNICA BIOTEHNIŠKEFAKULTETE

Zbirka diplomskih inmagistrskih del s polnim tekstom

Zasebnost - Spletni piškotki

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa "piškotka" naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti.

Na naših spletnih straneh uporabljamo naslednje vrste piškotkov:

•    __utma, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv so Google Analytics piškotki in služijo za anonimno zbiranje podatkov in poročanje o gibanju    na spletnih mestih brez prepoznavanja posameznih obiskovalcev.
•     PHPSESSID    Piškotek omogoča shranjevanje sej med posameznimi zahtevami znotraj sistema za upravljanje z vsebinami
•    fe_typo_user    Piškotek omogoča shranjevanje sej med posameznimi zahtevami znotraj sistema za upravljanje z vsebinami
•    SID, SAPISID, APISID, SSID, HSID, NID, PREF so Google Map piškotki in služijo za merjenje števila in za sledenje obnašanja uporabnikov Google Maps.


Biotehniška fakulteta, Univerzav Ljubljani